שרי אריה מהרצליה רק רצתה להנציח את הסיפור של אביה בשואה, כשנאלץ שנה שלמה לחיות כילד בבונקר מתחת לאדמה בתנאי קיצון. היא לא תארה לעצמה שזה יגרום ל30,000 בני נוער שצפו בהצגה מאז פרוץ המלחמה – להזדהות דווקא עם החטופים.
שרי אריה, בת 57, דור שני לניצולי שואה, שמעה את סיפורי השואה של אביה כשהיתה בת 6,7. כשאביה ציין את גיל 60, החליטה אמא של שרי, להנציח את סיפור הילדות שלו בצל השואה וכתבה ספר זיכרונות תחת השם "נגזר לחיים". כיום אברהם אורבך בן 93 והספר המשפחתי הפך להצגת ילדים שרצה כבר במעל 100 בתי ספר בארץ ומעל ל30,000 בני נוער צפו בהצגה על חייו.
בשנתיים האחרונות – הספר הפך להצגת ילדים "נגזר לחיים", הצגה שיצרה שרי , מנהלת שיווק בתאטרון השעה הישראלי, תאטרון ילדים ונוער מהמובילים והוותיקים בישראל שמפיק הצגות בהתאם לצו השעה ולנושאים חברתיים, כדי להנציח את סיפורו האמיץ של אביה וללמד ילדים ובני נוער שניתן לצאת ממצבי משבר ולבחור בחיים מחדש.
"כשהפקנו את ההצגה עוד לא היתה מלחמה, ומאז המון תיכונים שראו את ההצגה אמרו שהם מבינים יותר מה עוברים אנשים שנמצאים כעת בשבי, במקום סגור, כי בעצם ההצגה מגוללת 6 שנים של המסע של אבא בשואה ומה זה כשאין אוכל ומה זה רעב כבד, ותלאות שבדרך ואיך יושבים בחדר סגור , מתחת לאדמה בסוג של בונקר, כ"כ הרבה זמן ובונים עולמות, הכל בדמיון כי אין בעצם כלום מסביב. כל זאת במציאות של פחד נוראי, קיומי, יום יומי . בני הנוער מאז ה7/10 – יוצאים בוכים מההצגה כי הם מבינים מה עובר על החטופים שם" מספרת שרי.
בהצגה "נגזר לחיים" מבית תאטרון השעה הישראלי, אברהם אורבך הוא גיבור, ילד בן 16, לוחם בגדוד התשיעי של הפלמ"ח הנקרא לשיחת נזיפה אחרי פעילות מבצעית של הגדוד. כשהוא מנסה לברר מה מטרת השיחה, מפקדו מתחיל לתחקר אותו על עברו ואברהם נאלץ לחזור אחורה בזמן, לילדותו בקרקוב כששמו עוד היה ארתור אורבך. כשמלחמת העולם השנייה פרצה, חלה תפנית טראגית בחייו כילד, הנאצים השתלטו אז על פולין, אברהם נאלץ להיפרד מהחיים שהכיר ושנה שלמה התחבא בבונקר מבלי להוציא הגה. רק בעזרת דמיון מפותח הצליח לשרוד, בזמן שהגעגוע לבני משפחתו היה קשה מלהכיל, ונזכר איך הישרדותו נשענה בעיקר על טוב ליבם של אנשים אחרים שחלקם זרים.
המחזה עוסק בסיפור גבורה, כנגד כל הסיכויים, ועל תחושת השייכות שכולנו מחפשים. המחזה מאת גיל ארי כהן ובבימויו של יותם קושניר, בהשתתפות בן זבלודובסקי.
כל שנה לקראת יום השואה, הסיפור מקבל זווית קצת שונה, אבל הספר וההצגה "נגזר לחיים" ממשיכים לעבור מדור לדור "ההצגה היא עדות לדור הולך ונעלם, ובמיוחד בתקופה הזו, שבה אנו חווים עלייה חדה באנטישמיות בכל רחבי העולם, המלווה בשנאה חזקה כלפי יהודים, בדיוק כמו בשואה.
ההצגה הזו מזכירה לנו שאין לנו מקום אחר בעולם למעט ישראל, בשבילנו – אברהם אורבך הוא הגיבור שלנו" משתפת שרי אריה, בתו של אברהם.
ביום השואה הבינלאומי , בינואר 25, נבחרה ההצגה על חייו של אברהם אורבך, "נגזר לחיים" מבית תאטרון השעה הישראלי, לככב בפסטיבל הצגות ילדים בעברית בלונדון. שרי בתו של אברהם, טסה יחד עם השחקן בן זבלדובסקי, כדי לספר את סיפורו של אברהם לכל הקהילות היהודיות ברחבי לונדון. "התגובות היו מדהימות.
האנשים התרגשו בצורה בלתי רגילה. כולם רוצים להכיר את אבא, אנשים שאלו אם צריך להעביר לו כסף כדי לעזור לו.
השחקן שמגלם את אברהם הוא הרי קצין ביחידה מובחרת במילואים, אז הם גם רצו לתרום לו כסף עבור החיילים שהוא משרת איתם. כי הוא סיפר להם שהוא פושט את מדי צה"ל ועולה על מדי הפלמ"ח כשהוא משחק את אברהם. הוא גם סיפור להם שאיך שהוא התגייס למלחמה, אחד הוואטסאפים המרגשים שקיבל היו מאבא שלי, שאמר לו – בן תשמור על עצמך, גם אתה נגזרת לחיים". מספרת שרי בהתרגשות. מקור המידע